Våren 2020

20-25 maj 2020 kommer vi åka till Vilnius.

Följ med på en spännande resa till Litauen. Vi fördjupar oss i landets rika kultur präglad av att ligga i skärningspunkten för katolicismen, den rysk-ortodoxa kristendomen och judendomen. Vi besöker kulturmiljöer och konstmuseer i Vilnius och Kaunas. På vår färd genom landet besöker vi även det omtalade korsberget utanför Šiauliai med sina 100 000-tals pilgrimskors. Ciceron på resan är konsthistorikern och Baltikumkännaren Hans Lepp.

 

Vårens resa 2019

Finländska konstskatter 6 – 10 juni

I försommarens skiraste grönska gör vi en resa till det inre av Finland. Från Åbo reser vi via Tavastehus och Tammerfors genom landskapen Egentliga Finland, Tavastland och Birkaland till familjen Serlachius högklassiga konstcentrum i Mänttä (ett finskt Louisiana i granskogen). I historiska Tavastehus besöker vi konstmuseet och slottet, grundat av Birger Jarl. Hugo Simbergs berömda fresker ser vi i Tammerfors domkyrka. I Mänttä tar vi del av sommarens utställningar, bl.a. med den amerikanske konstnären Matthew Day Jackson vars figurativa skulpturer vi får uppleva genom ett rollspel som har skapats för utställningen. En annan av resans höjdpunkter blir besöket i sekelskiftesskulptören Emil Wikströms vackra vildmarksateljé i Visavouri. I Ruovesi vid Näsijärvis vackra strand besöker vi även Runebergs källa, som inspirerade Johan Ludvig Runeberg till dikten ”Vid en källa”. Vi avslutar resan i Åbo med besök i Domkyrkan, Sibeliusmuseet och hos konstnären Jan-Erik Andersson och hans hustru Marjo Malin i deras mycket omskrivna konstnärshem Lövhuset (Life on a Leaf). En unik byggnad som bl.a. hämtat inspiration från Elsa Beskows sagoillustrationer och som har ingjutna utsmyckningar av konstnärsvänner från olika delar av världen. Ciceron på resan är Sandra Lindblom, ung konstvetare från Helsingfors, reseledare och guide är Ola Olsson från Mejt Resor.

Pris: 8 375 SEK per person i delad dubbelhytt med fönster på båtresorna och delat dubbelrum på hotellen. Tillägg: Enkelhytt med fönster och enkelrum på hotell 1600 SEK

I priset ingår: transfer Linköping (SAAB) – Värtahamnen t&r, Stockholm – Åbo t&r med Silja Line med del i tvåbädds fönsterhytt, trerätters middag med två glas vin, kaffe och avec på utresan och smörgåsbord med vin/öl på hemresan, frukost i samband med båtresorna, två nätter i delat dubbelrum på trestjärniga Scandic Tampere Koskipuisto, en middag (dryck tillkommer), hotellfrukostar, tre luncher, en förmiddagskaffe, vin och tilltugg i Lövhuset, samtliga transporter och inträden enligt program.

Bokning: info@mejtresor.se tel. 0704-220174

Mejt Resor AB är medlem i Svenska Resebyråföreningen, SRF, och har tecknat resegaranti hos Kammarkollegiet. Vi förbehåller oss rätten till ändringar i programmet.

Mer information om resan finna här.

Reseberättelser från tidigare resor finns här.