SAAB ART GALLERY 8/10-23/10 + 26/10

Alexandra Severinsson är född 1971 i Varberg och bor numera i Göteborg. Hon arbetar med måleri, teckning, emalj och digital grafik och har även gjort flera offentliga gestaltningsuppdrag.

Våren 2018 målade hon The Place In Between på Nygatan i Linköping på parkeringshuset Druvans fasad, och här gjorde hon även senare interiören i hissarna. Ett annat stort uppdrag är Fragments,ett stort verk i emalj och mässing på Karolinska Sjukhuset i Huddinge 2019. Alexandra är utbildad både i Sverige och utomlands, bland annat på Hovedskous Målarskola i Göteborg och på Atelier (17) Contrepoit i Paris, som är en anrik grafisk verkstad. 1997 tog hon sin Master in Fine Art vid Winchester School of Art (Barcelona/Winchester).

I hennes arbete ser man en fascination till mönster, geometriska former, strukturer och färg. Det är det urbana landskapet som inspirerar Alexandra med alla dess oplanerade visuella möten. Man kan se en koppling till Bauhausrörelsens formspråk och modernismens abstrakta geometriska verk, men med ett eget personligt uttryck. Hon arbetar ofta i serier med flera teckningar eller målningar som relaterar till- och kommunicerar med varandra, men som även kan upplevas enskilt. Alexandra är representerad i kommuner och regioner över hela landet.

Besök gärna hennes hemsida

Film från vernissage lördag den 8 oktober. Lars Nyström vice ordförende i Saabs Konstförening hälsar välkommen. Lars-Ove Östensson, konsthallschef på Passagen – Linköpings konsthall inviger utställningen.