Det har varit en välbesökt och intressant utställning med fyra av Sveriges främsta grafiker i en samlingsutställning.

Åke Johansson

Åke Johansson är född 1948, och bor numera i Gamleby utanför Västervik i Kalmar län. Åke utbildade sig på grafikskolan Forum i Malmö under Bertil Lundbergs ledning, i början av 1970-talet och arbetar främst med kopparstick.

Åke Johanssons bilder visarsituationer är av synnerligen dramatisk karaktär. Han har förmågan till inlevelse i de små, förtryckta och utslagna individernas situation, i människors utanförskap och ensamhet.

Bengt-Göran Flood

Bengt-Göran Flood är född 1953 i Töcksfors i Värmland. Bengt-Göran studerade vid Kyrkeruds Estetiska Folkhögskola åren 1974–1976 och har huvudsakligen arbetat med traditionell grafik som torrnålsgravyr och olika former av etsning, men även gränsöverskridande tekniker som gummitryck, fotogravyr och artist’s books.

Bengt-Göran Flood är representerad vid Statens konstråd, Värmlands Museum, Göteborgs konstmuseum, China Printmaking Museum i Shenzhen samt ett flertal landsting och kommuner i Norden.

Mattias Fagerholm

Mattias Fagerholm (född 1952) och bor och arbetar i Stockholm. Mattias är utbildad på Kungliga Konsthögskolan 1972 – 78 och arbetar främst med mjukgrundsetsningar.

Teckningen utgör grunden för hans genuina mjukgrundsetsningar, den är hans sätt att både lära känna världen och skapa den på nytt. Bilderna är som vore de hämtade ur drömmar eller visioner med mardrömslik grundton.

Mattias Fagerholms verk finns representerade på bl.a. Norrköpings konstmuseum, Nationalmuseum, Moderna museet och Göteborgs konstmuseum.

Jukka Vänttinen

Jukka Vänttinen född 1954 i Helsingfors och är en finländsk grafiker och bildkonstnär och bor numera i Malmö. Han bedrev sina studier bedrev han vid Grafikskolan Forum i Malmö och vid Konstakademin i Stockholm. Han använder sig främst av mezzotintteknik och fotogravyr i sitt skapane. Jukka Vänttinens svart-vita kompositioner föreställer ofta arkitektur och natur och återger ensliga, tysta platser som ges en egen berättelse.

Jukka Vänttinen är representerad på ett flertal konstmuseer i Europa och Japan bl a på Nationalmuseet i Stockholm, Ateneum i Helsingfors, Nasjonalgalleriet i Oslo, British Museum i London, Göteborgs konstmuseum, Nationalmuseet i Stettin och State Museum Majdanek i Polen samt Moderna Museet i Wakayama i Japan.