Lördag 12 mars var det ett välbesökt vernissage vid Saab Art Gallery.
Åsa Christoffersson fd. kulturchef på Östgöta Correspondenten
invigde utställningen i samtal med konstnären Karin Almlöf
och en vandring bland konstverken.
Film från invigningen del 1 och del 2
Film från förberedelserna

Vi tackar Bertil och Karin Almlöf för att vi fått visa upp deras fantastiska konst, och ett stort tack till alla besökare som kom på Vernissagen den 12/3 och även på den avslutade Finissagen den 27/3, samt alla som besökt oss under luncherna och helgerna.
När det var dax att plocka ned utställningen glädjer vi oss åt att så många verk ska få flytta vidare till sina nya hem. Bertil berättar att han arbetade på Saab som tecknare under 40-talet tillsammans med Lars-Gunnar Holmqvist, som även han blev konstnär.
Missade du utställningen blädra i vårt bildgalleri nedan och (kommer snart… film för en rundtur).

Karin Almlöf

är född 1959 i Göteborg och numera bosatt i Hägerstad, Rimforsa utanför Linköping. Karin som är utbildad på Konstfackskolan i Stockholm, är konstnär och grafisk formgivare och driver Karin Almlöfs förlag som sedan starten 1985 gett ut ett stort antal böcker i konst, foto, dramatik och lyrik.  Karin Almlöf har bl a deltagit i två grupputställningar L’heure Bleue ochJubileumsutställningen Ljungbergmuseet 20 år.

Vandrare av Karin Almlöf

Bertil Almlöf

är född 1930 i Linköping och numera bosatt i Hovstad, Rimforsa utanför Linköping är en svensk målare och grafiker. Bertil Almlöf är utbildad på Valands konsthögskola i Göteborg 1953- 1957. Som målare är Bertil framförallt känd för sina originella landskapsmotiv. Han har ställt ut i hela Sverige  och är bl a representerad på Moderna Museet, Nationalmuseum i Stockholm, Göteborgs Konstmuseum, Norrköpings Konstmuseum, Länsmuseet i Linköping, Ljungbergmuseet, Allende Museet, Chile. The British Museum, London.

Bördigt landskap av Bertil Almlöf