Saab Art Gallery
12-27 November


Det har varit en glädje att få visa denna fantaskiska serie av glaskonst med idel lovord och beröm från besökare vi träffat. Missade du utställningen på plats har vi nu en ny film i länkarna här under…

Läs artikeln från Corren 2022-11-13 av Sievert Sjöberg

Filmad ”teaser” rundtur bland de fantastiska glaskonstverken ca 1,5 min

Film från invigningen ca 12 min

Film för er som inte kunnat se utställningen på plats ca 4,5 min

Glasblåsarmästare Micke Johansson är född 1972 i Flerohopp utanför Nybro och bor numera i Örsjö. Han började som 16-åring på Glasskolan i Orrefors och blev mästare vid 24 års ålder.

”Glas har alltid varit ett roligt jobb för mig tills jag år 2000 fick möjligheten, genom Ulrika Hydman Vallien och Orrefors Kosta Boda åka till Pilchuck Glass School. När jag fick se vad världen kunde erbjuda inom glas ville jag skapa mitt eget unika glas och konstglas”.

I januari 2004 fick Micke anställning på Pukebergs Glasbruk och tog över hyttan och drev den i egen regi tills han den 1 april 2011 startade upp sin alldeles egen hytta hemma på gården utanför Örsjö i Småland. Micke Johansson är en av få blåsande glaskonstnärer i Sverige och blåser allt från imponerande graalpjäser och skulpturer till enklare skålar.

Micke har tagit fram och formgivit konstglaset ”Spring Dew” till medlemmar i Saabs Konstförening med anledning av att föreningen firar 80 år 2022.

I den pågående utställningen finns nu 32 verk med samma tema och teknik.
Kollektionen är helt ny och har inte visats tidigare. De olika teknikerna är överfång och graal och följer samma tema som ”Spring Dew”.

Som medlem får du 20% rabatt på denna exklusiva utställning och det är mycket humana priser.

Det går även bra att beställa konstglaset ”Spring Dew”
fram till den 27 november.